Три леће је модернија верзија коха, сочног колача ог гриза натопљеног млеком, уз који смо одрасли. Међутим, бројне домаћице одустају од прављења ове верзије, јер мисле да је овај карамел тешко направити.
Карамел је могуће купити у продавницама, али су домаће верзије много лепше и укусније. У наставку можете пронаћи рецепт за префињени прелив.
Састојци:
- 200 г кристал-шећера
- 200 мл павлаке за кување
- 50 г маргарина
- пола кафене кашичице соли
- Припрема:
- У шерпу са дебљим дном сипајте половину кристал-шећера и растапајте га на тихој ватри. Кад се први део шећера истопи додајте остатак и оставите посуду на рингли. Немојте мешати шећер, већ с времена на време благо протресите шерпу.
Кад се шећер сасвим растопи и добије браон боју скините шерпу са рингле, па лагано улијте неутралну павлаку за кување и све време мешајте смесу ручном мутилицом. У сједињен растопљени шећер и павлаку додајте 50 грама маргарина исеченог на коцкице и наставите да мутите. На крају додајте пола равне кафене кашичице соли који ће неутралисати горчину од истопљеног шећера.
(Срећна)