Tri leće je modernija verzija koha, sočnog kolača og griza natopljenog mlekom, uz koji smo odrasli. Međutim, brojne domaćice odustaju od pravljenja ove verzije, jer misle da je ovaj karamel teško napraviti. 

Karamel je moguće kupiti u prodavnicama, ali su domaće verzije mnogo lepše i ukusnije. U nastavku možete pronaći recept za prefinjeni preliv. 

 

Foto: Printskrin/Jutjub/Domaći Kuhar

 

 

Sastojci:

  •  
  • 200 g kristal-šećera
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g margarina
  • pola kafene kašičice soli
  • Priprema:
  • U šerpu sa debljim dnom sipajte polovinu kristal-šećera i rastapajte ga na tihoj vatri. Kad se prvi deo šećera istopi dodajte ostatak i ostavite posudu na ringli. Nemojte mešati šećer, već s vremena na vreme blago protresite šerpu.

Kad se šećer sasvim rastopi i dobije braon boju skinite šerpu sa ringle, pa lagano ulijte neutralnu pavlaku za kuvanje i sve vreme mešajte smesu ručnom mutilicom. U sjedinjen rastopljeni šećer i pavlaku dodajte 50 grama margarina isečenog na kockice i nastavite da mutite. Na kraju dodajte pola ravne kafene kašičice soli koji će neutralisati gorčinu od istopljenog šećera.

(Srećna)

BONUS VIDEO: