Радница спортске радње у Доњем Ступнику у Хрватској пала је са мердевина и повредила се. Разлог пада су, како је тврдила, климаве мердевине.

Суд јој је неправоснажно доделио одштету од 8.400 евра и 1.500 евра трошкова поступка. Дакле, готово 10.000 евра.

У пресуди се наводи како је жена крајем маја "претрпела повреду на раду кад је као радница у једној трговини пала с мердевина на под док је у складишту продавмице слагала кутије на полицу.

- Радница је, слажући кутије на полице, изгубила равнотежу на мердевинама, што се догодило пропуштањем улагања дужне пажње у обављању радних задатака, па је као узрок повреде наведена виша сила - каже послодавац.

Повређена жена сведочила је на суду како се "приликом слагања робе морала попети на високе мердевине те јој је колегиница додавала кутије и кад је хтела робу да стави на полицу, кутије су је преврнуле и пала је на леђа”.

Каже како су се у складишту служили металним, климавим мередвинама, висине око метар и по. По налогу шефице слагала је робу на задњу полицу, иако јој је познато да је то забрањено, а пала је управо у тренутку кад је стављала кутије на ту задњу полицу.

Након пада је хоспитализована, била је на боловању годину и по дана, нога јој је била фиксирана, била је онемогућена у обављању свакодневних кућних послова. Услед повреде пукли су јој лигаменти те је подвргнута оперативном захвату, а током лета ишла је на физикалне терапије.

Судија је због тога послодавцу из Доњег Ступника, наложила да бившој радници исплати око 10.000 евре одштете и трошкова.

(Дневник)

БОНУС ВИДЕО: