Злата Петковић је 1971. године проглашена за мис Југославије, а у Токију исте године добила је титулу мис фотогеничности света. Телевизијска публика је највише памти по улози Марије у ТВ серији "Повратак отписаних".

Фото: Архива Новости

 

 

Била је једно од омиљених ТВ лица, а пошто је припадала првој постави забављача, наступала је и за Јосипа Броза Тита, што је у то време била велика привилегија. Почетком осамдесетих са Предрагом - Цунетом Гојковићем и Предрагом Живковићем Тозовцем водила је тада најпопуларнији шоу Фолк парада, пише Пулс.

Фото: В.Данилов

 

 

Последње три деценије највише је радила у позоришту, свом матичном Југословенском драмском, и другима, што јој је увек и била жеља. Неретко је одбијала улоге због чега су многи мислили да се повукла из света глуме, а њене последње роле биле су у серијама "Љубав и мржња", "Село гори а баба се чешља" и у представи "Живот у тесним ципелама" Душана Ковачевића у Звездара театру.

Српској глумици, манекенки и телевизијској водитељки у Сврљигу је направљен споменик у парку у центру града.

Злата је, иначе, као 19-годишњакиња на свет донела првог сина Гвоздена, а о првом браку и старијем детету никада није говорила јавно јер се нису бавили јавним послом.

Познато је да је потом са Сањом Илићем добила сина Андреја, који јесте дуго у јавности, будући да је наследио татин дар за музику.

 

 

Он се бави певањем, компоновањем, писањем текстова и музичком продукцијом, а упркос томе ни он није склон излагању приватног живота.

Сања Илић , Златим супруг, у једном од својих интервјуа је исткао да је његова љубав трајала деценијама, али да ипак никад није успео да јој каже колико је волео своју супругу.

- За љубав са Златом кривац је једна дечја приредба. Љубав је трајала 30 година. Отишла је како је отишла… Није морало тако да деси… Нисам стигао ни да јој кажем колико је волим. Пала је само и отишла у болницу. Лекари су је држали у вештачкој коми, али јој није било спаса, рекао је Сања једном приликом

БОНУС ВИДЕО: