Док су неуредност, касно буђење и псовке све карактеристике које се често приписују лењости и грубости, према психолозима, ове навике су показатељи оштрог ума и високе интелигенције, како пише "Curious Mind Magazine".

Аљкавост

Постоји идеја да бити неуредан значи бити неорганизован и стога мање продуктиван. Но, један психолог са Универзитета Минесота открио је да су људи који имају неуредне собе интелигентнији и имају већи IQ. И заиста, када се ваш ум бави тако великим стварима, брига о уредности је најмања ваша брига. Штавише, неуредна соба значи да сте врло креативна особа.

Фото: Профимедиа

 

Касно буђење

Када остајете будни до касно и морате рано да устанете за посао, то значи да сте вероватно увек уморни и стога вас доживљавају као лење колико год радили током своје смене. Реч је о томе да ваш циркадијални ритам код вас делује другачије него код других. И оно што је занимљиво јесте да су научници пронашли везу између циркадијалних ритмова људи и нивоа њихове интелигенције. Студија објављена у часопису "Psyhology Today" открила је да људи који су остајали будни до касно и будили се касно ујутро имају виши IQ.

Псовање

Псовање је на лошем гласу одувек. Људи који псују често се доживљавају као вулгарни и непристојни. Међутим, студија спроведена на Марист колеџу у Њујорку показала је супротно – људи који често псују су интелигентнији, имају већи вокабулар и боље реторичке вештине. Осим тога, они су искренији јер је псовање повезано са искреним емоцијама. То значи да ће људи који псују вероватније показати своје право лице и изразити своја права осећања.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".