Како истиче, ишао је на аеродром Никола Тесла да би покупио сина који је дошао да прослави славу са породицом.

- Јавио ми се син синоћ у пола девет увече и онако кроз смех ми је рекао 'Дођи по мене у 10. Носимо заједно колач у цркву'. Он не живи у земљи, отишао је одавде. Прошле године због затворених граница није могао да дође на славу. Ове године се снашао и ишчупао до недеље слободно време, у недељу увече се враћа. Стигао сам да из града дођем кући, попнем се у стан... Хтео сам да обрадујем Јелену и ћеркице, али су оне већ знале. То је било њихово заједничко изненађење за мене. Док су оне спремале вечеру, отишао до аеродрома, паркирао сам поред других аутомобила испред улаза у Терминал 2... Стао сам на месту предвиђено за то, никога нисам блокирао - казао је Јовановић за Б92.нет.

Фото: Танјуг/Тања Валић

 

 

Како истиче лидер Либерално-демократске партије, задржао се 10 минута у згради, пошто на аеродрому није била гужва. Објаснио је да је изашао са сином Михајлом, који је имао ранац за компјутер. Дошао је изнајмљеним аутомобилом.

- На изласку из зграде, стајао је црни аутомобил, мали. Три момка су била унутра, отворени прозори... Нису баш бирали речи, тај речник није за пристојан свет. Можете да претпоставите шта су ми све сасули у лице док су полако пролазили поред мене и сина... Тек када сам дошао до кола да ставим ранац у гепек, видео сам да је згужвана таблица позади. Покушао сам рукама да је исправим и сакријем то од њега... Он је прошао са друге стране аутомобила и рекао 'Е неко ти је', а онда сам видео. Неко је разлупао маску на колима. Видео сам да је ишутиран ауто, да је читава лева страна, улубљена. Онда не знаш шта да радиш. Ако седнем у кола, без таблице наиђем на полицију бићу бахат, неодговоран, све оно што нисам а често воле да кажу о мени. Ако то пријавим полицији, онда ће бити тема као што је данас постала, а најмање желим да причам о томе. и не желим људима да кварим дан са том бедом. Не волим да доприносим тој лажној слици Србије у којој су нормални људи мањина.

На питање како се осећа после свега што се десило, казао је да "није добро".

- До четири ујутру сам био тамо, Послао сам дете таксијем кући. Од нашег дружења пропало је једно вече - објаснио је Јовановић.

- Свашта сам у животу преживео. Иако је толико тога о мени речено, највећи је остао по страни. То што су људи чули је довољно за 10 живота. То синоћ сам толико тешко доживео, неупоредиво теже од свега другог, а свашта сам претурио преко главе. И бомбе и сачекуше и рат и 'хијене' - каже лидер ЛДП-а.

(Б92.нет)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".