Новинска агенција РИА Новости наводи да је Кадиров дао инструкције Министарству унутрашњих послова и снагама Националне гарде да приведу свакога ко изађе на улице у већински муслиманској републици Чеченији на руском северном Кавказу. 

-  Ако имамо макар једну особу која излази на неовлашћене нереде, притворите га и стрпајте у затвор. У супротном, испалите три пуцња упозорења у ваздух, а ако се особа ни након тога не придржава закона, упутите четврти хитац у чело. То је моје наређење - рекао је чеченски лидер на састанку у Влади републике, преносе РИА Новости.

Подсетимо, у недељу у Махачкали локални становници су провалили на аеродромску писту након доласка лета из Тел Авива. Пријављено је да траже израелске држављане који су стигли, а такође су проверавали аутомобиле који напуштају територију.

На аеродром су убрзо стигле јаке полицијске снаге, међутим, то није спречило демонстранте. На снимцима се види како покушавају да преврну полицијско возило. Види се и да међу путницима који су дошли из Израела има и деце.

 

 

 

 

 

 

Федерална агенција за ваздушни саобраћај навела је да је аеродром у Махачкали био привремено затворен за доласке и одласке.

- Мере су на снази док се ситуација не нормализује. На лицу места раде агенције за провођење закона - писало је у саопштењу.

Према подацима Одељења Министарства унутрашњих послова за Северно-кавкаски федерални округ, приведене су 83 особе, а покренут је и кривични поступак поводом масовних нереда.

Како је Кадиров раније рекао, „таква провокација је заустављена у Чеченији“. Коментаришући догађаје у Дагестану, он је истакао да „не можете следити вођство руских непријатеља и поткопавати ситуацију изнутра“.

БОНУС ВИДЕО: