Покојни патријарх Павле водио је рачуна о исхрани.

Његово омиљено пиће био је сок парадајза, а храна - коприва. Он је веровао да коприва има благотворна дејства и стално ју је конзумирао.

Коприву, тај мултивитамински комплекс из природе, свакако треба користити. Ем је бесплатана, ем је има свуда у природи.

Једино важно упозорење је да је не треба брати баш на сваком месту, због загађења. Када је берете, пазите да вас не ожари.

Фото: Архива Новости

 

 

Свежа коприва је одувек у народу била коришћена јер "јача крв". Богата је гвожђем, и управо зато се и сматра да је веома корисна код анемије, бледила, недостатка енергије, брзог умарања.

Списак болести које се спомињу да им коприва помаже је подугачак. Јер коприва има витамина Ц, витамин К, Д, затим Б2, Б5, наравно гвожђе, магнезијум, силицијумову киселину тј. познатију као мрављу киселину, која је "заслужна" за жарење.

БОНУС ВИДЕО: