Каролин Зиаде наследиће на том месту Захира Танина из Авганистана, којем се генерални секретар захвалио за посвећеност и напоре за мир и стабилност на Косову и у региону, као и за ефикасно вођење Мисије, наведено је сајту Уједињених нација.


Танин се на месту шефа Унмика налази од 2015. године.

Зиаде, која је од 2017. године радила као директор Одељења за међународне организације, конференције и културне услуге у либанском Министарству спољних послова, на нову позицију долази са богатом дипломатском каријером дугом скоро 30 година.

Поседује и велико знање о Уједињеним нацијама, јер је предводила националне делегације у УН о питањима као што су миграције, одрживи развој и људска права.

Радила је и као заменик сталног представника Либана при УН, али и у амбасадама Либана у Уједињеном Краљевству, Белгији и Европској унији, Аустрији, Хрватској и Словачкој, као и при сталној мисији Либана у Бечу, наводи се у саопштењу.

Дипломирала је и магистрирала економију и политичке науке на Либанском универзитету у Бејруту и дипломирала међународне односе на Универзитету у Бриселу и Дипломатској академији у Бечу.

Течно говори арапски, енглески и француски језик.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".