Лечић је искрено говорио о спознаји лика из представе "Развојни пут Боре Шнајдера".

- Пробе су ситни обрачуни са малим унутрашњим пороцима, човек уме себе да слаже и одбаци. Није питање само емоције, него и рутинских грешака које правимо у том лаком прилагођавању живота, прелажењу преко кључних важних црта где дефинишемо карактер. Кризно је доба у распаду карактера, мало је карактерних људи, има грешака. Живот је толико брз да мораш да се мењаш, али не на уштрб свога бића, е тај који препозна где је та црвена линија, неће отићи у деструкцију -изјавио је глумац, па открио да ли је некад био на ивици деструкције, односно црвене линије. 

Фото: АТА имагес

 

- Како да не, дешавало се, живот је у драматици сталној, али нисам дозволио да је пређем. Држим се за веру, увек имам контакт са Господом, најискренији, разголићавајући себе - рекао је глумац.

Када је реч о младим талентима српске сцене, Лечић је дао следеће савете: 

- Имамо врло занимљиве појединце, талентовани смо јако, ако не буде једна генерација успешна, очекујем увек од друге да се покаже и то се дешава. Важно је да ми који преносимо знање, будемо поштени и искрени, то ће се примити и тако ће наставити дрво које има гране, па гранчице. Строг сам у смислу дисциплине односа према послу, јер сам професионалац и за посао гинем, али не у смислу њихових лутања, ту настојим да разговарам са њима, да употребљавајући занат сазнамо на који начин можемо да докучимо уверљивост, истину и аутентичност - рекао је глумац коме је битно каква је атмосфера. 

- Без труда и позитивне енергије тешко да може да се направи успешна ствар, дивно је када се поклопи да је и сам процес рада добар, да нема сујете, да је размена добра, и да се радујемо пробама и представама. Из мог искуства, као да публика осети то - закључује Лечић.

БОНУС ВИДЕО: