Lečić je iskreno govorio o spoznaji lika iz predstave "Razvojni put Bore Šnajdera".

- Probe su sitni obračuni sa malim unutrašnjim porocima, čovek ume sebe da slaže i odbaci. Nije pitanje samo emocije, nego i rutinskih grešaka koje pravimo u tom lakom prilagođavanju života, prelaženju preko ključnih važnih crta gde definišemo karakter. Krizno je doba u raspadu karaktera, malo je karakternih ljudi, ima grešaka. Život je toliko brz da moraš da se menjaš, ali ne na uštrb svoga bića, e taj koji prepozna gde je ta crvena linija, neće otići u destrukciju -izjavio je glumac, pa otkrio da li je nekad bio na ivici destrukcije, odnosno crvene linije. 

Foto: ATA images

 

- Kako da ne, dešavalo se, život je u dramatici stalnoj, ali nisam dozvolio da je pređem. Držim se za veru, uvek imam kontakt sa Gospodom, najiskreniji, razgolićavajući sebe - rekao je glumac.

Kada je reč o mladim talentima srpske scene, Lečić je dao sledeće savete: 

- Imamo vrlo zanimljive pojedince, talentovani smo jako, ako ne bude jedna generacija uspešna, očekujem uvek od druge da se pokaže i to se dešava. Važno je da mi koji prenosimo znanje, budemo pošteni i iskreni, to će se primiti i tako će nastaviti drvo koje ima grane, pa grančice. Strog sam u smislu discipline odnosa prema poslu, jer sam profesionalac i za posao ginem, ali ne u smislu njihovih lutanja, tu nastojim da razgovaram sa njima, da upotrebljavajući zanat saznamo na koji način možemo da dokučimo uverljivost, istinu i autentičnost - rekao je glumac kome je bitno kakva je atmosfera. 

- Bez truda i pozitivne energije teško da može da se napravi uspešna stvar, divno je kada se poklopi da je i sam proces rada dobar, da nema sujete, da je razmena dobra, i da se radujemo probama i predstavama. Iz mog iskustva, kao da publika oseti to - zaključuje Lečić.

BONUS VIDEO: