Из ЗЕТ-а су потврдили аутентичност снимка за Индеx.хр и додали да је против контролорке покренут дисциплински поступак.

- Потврђујемо како је у среду, 8. новембра у трамвају линије 5 дошло до инцидента приликом чега је контролорка ЗЕТ-а ошамарила путника млађе животне доби.

Оштро осуђујемо било какво одступање наших радника од предвиђених професионалних и етичких норми, а посебно овакво понашање према путнику које нема оправдања независно од околности - саопштили су они.

Контролорки прети отказ

Путник који је нападнут јуче је дошао у ЗЕТ, предао је снимак догађаја, а радници су му се извинили у име компаније и навели како ће предузети све кораке како би се санкционирало понашање контролорке.

@ipernar

Budući da su medijima puna usta prava djece, odlučio sam objaviti ovu snimku kako bi ukazao na to kako se neki kontrolori odnose prema djeci. ♬ original sound - Ivan Pernar

ЗЕТ је такође контактирао и његове родитеље и још једном се "извинио због немилог догађаја". ЗЕТ је покренуо дисциплински поступак који може завршити и мером ванредног отказивања уговора о раду, јер је реч о тешкој повреди радне обвезе.

- Истичемо како су радници ЗЕТ-а складно правилницима, као и начелима компаније, обвезни професионално и уљудно да се опходе према путницима.

ЗЕТ има нулту стопу толеранције према било каквом облику насиља, тим више што су и наши делатници често жртве вербалног или физичког насиља. Стога, као одговоран послодавац, предузећемо све мере како би се овакво понашање најоштрије санкционисало, те како би се сличне ситуације убудуће избегле - казали су о догађају из ЗЕТ-а.

БОНУС ВИДЕО:

 

(Индекс.хр)