Твит који је објављен пре неколико месеци и данас је актуелан као својеврсно упозорење свима који имајуу кући затребају услуге мајстора. Он није крио то да је изненађен "тарифом" мајстора, али каже, да је ипак захвалан зато што је водоинсталатер дошао на празник и решио му проблем.

- Хитне интервенције - водоинсталатер: Запушио ми се одвод у кухињи. За буквално 10 минута мајстор је проџарао машинском сајлом и узео 12.000 динара. Поштујем. Хвала му што је дошао на празник. И који ће он у Немачкој? Немачка му у Београду - написао је он.

И као напомену, додао следеће.

- Само без коментара ових са докторатима што немају посла.

Фото: Профимедиа

 

Испод ове објаве низали су се коментари:

- 100 евра за чишћење одвода?!?

- Чекај, платио си око 100 евра за чишћење одвода? У неверици је упитао један корисник. А, онда додао "водоинсталатеру свака част, не треба му докторат да израчуна да си будала."

- Материјал 2.000 динара, 3-4 сата посла. Отпушавање једном 40.000 пробао да наплати, каже не исплати ми се за мање - поделио је своје искуство још један од корисника.

На то је аутор ове објаве одговорио следеће: - Па може им се, и то је ок. Немам ништа против да ако неко ради посао који нико неће, наплаћује колико хоће!

- 12.000 је стварно пљачка. Користи ваш проблем, а не вредност његовог рада - сматрају неки.

- Користи проблем, али користи и то што неће нико у мајсторе. И док је тако, нека наплаћује. Још сам га частио, решио ми проблем - каже аутор иницијалног твита.

Фото: Профимедиа

 

Ипак је превише, додају други.

- Поштујем мајсторски занат, али да су скупи, јесу.

- У Немачкој 400 евра иста интервенција - одгворио је други.

Било је и оних који су га саветовали шта је најбоље за убудуће да уради.

- 350 динџи сајла у продавници. Једну увек мораш да имаш у кући - кажу.

На време питати за цену!

Да ли је ипак требало само да на време пита за цену? Можда је ово само "данак неискуству". Мада, испоставило се да није тако.

- Ниси питао за цену? - питао је један Твитераш.

- Јесам, наравно. Први су тражили 18.000. Овај је рекао 12.000 и дошао за 20 минута. Ја платио, частио, скувао му кафу, сипао пиво и захвалио се! - написао је аутор.

БОНУС ВИДЕО: