Доносимо вам најбољи рецепт за бајадеру која се топи у устима, а укус је права фантазија.

ФОТО: Printscreen Youtube/ Recepttura

 

Састојци:

  • 200 мл вод
  • 250 г маргарина
  • 200 г шећера
  • 1 ванилин шећер
  • 400 г млевеног кекса
  • 300 г млевених ораха
  • 100 г чоколаде за кување

Глазура:

  • 150 г чоколаде за кухање
  • 6 жлица уља

Припрема:

У посуду на шпорету сипати воду, те додати маргарин нарезан на мање комаде, шећер и ванилин шећер.

Све загрејавати уз мешање да се састојци отопе.
У велику посуду сипати млевени кекс и млевене орахе, па их измешати.
Направити у њима малу рупу, те у њу сипати отопљене састојке.
Варјачом све добро измешати да се добије фина уједначена смеса.
Помоћу ваге (или одокативно) поделити смесу на два једнака дела.
Истопити чоколаду за кување и сипати у једну половину смесе.
И ту смесу измешати помоћу варјаче да постане једнолична.
Плех димензија 35×20 центиметара намазати уљем.
На дно прво ставити чоколадни (тамнији) слој те га гладилицом добро изравнати.
Нанијети светли слој на тамни и опрезно га распоредити и загладити.
За глазуру на пари отопити чоколаду за кување с уљем и сипати по светлом слоју.
Ово је потпуно текуће па се не морате бојати да сте нешто направили погрешно.
Колач иде на хлађење у фрижидер преко ноћи пре резања и послуживања.
Резати на правокутнике према жељи.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".