Састојци: 100-120 гзелене салате, 30 г руколе, 100 г туњевине, 1 парадајз, 1 краставац, 1-2 тврдо кувана јаја, 5 кашика маслиновог уља, мало балзамико сирћета, со по укусу, 4 кашике мајонеза, 1 кашика сувог першуна, 3 кашике сока од лимуна.
Припрема: Оперите и оцедите листове салате и руколу. Очистите и исеците парадајз и краставац и помешајте са салатом, зачините сољу, маслиновим уљем и сирћетом.
Ставие их у посуду за салату и одозго распоредите туњевину добро оцеђену од уља из конзерве. Поређајте кришке јаја.
Мајонез помешајте са першуном и соком од лимуна и прелијте преко салате.
Уживајте у освежавајућој и хранљивој салати!
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".