Полиција је у суботу саопштила да је мушкарац погинуо када је његов комби ударио у оборено дрво на главном булевару у Софији, док је у Варни жена страдала када ју је ударила грана која је пала са дрвета.

Олујни ветар и јака киша и снег нанели су велику штету и пореметили снабдевање електричном енергијом у градовима и селима, саопштили су званичници.

Становници источне Бугарске, која је најтеже погођена олујом, рекли су да никада нису доживели такво невреме, преноси АП.

Ванредно стање проглашено је у црноморском граду Варни, због кише и снега праћених олујним ветром. Градске власти су саопштиле да је у свим општинама Варне поремец́ено снабдевање струјом и да су кључне улице блокиране обореним дрвец́ем и грањем и позвале грађане да остану код куц́а и аутомобиле користе само у хитним случајевима.

Међународни аеродром у Варни је отворен, али има одложених и отказаних летова. Бугарски метеоролози издали су данас упозорење на опасно време за вец́и део источне Бугарске, наводећи да ће удари ветра достизати 125 километара на сат.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".