Истражитељи утврђују мотив убиства Милана Туцакова (54), власника печењаре из Новог Сада, који је насмрт избоден у свом изнајмљеном стану. Тело је пронађено у четвртак поподне, а сумња се да је убијен дан раније.

За сада је, како се незванично сазнаје, утврђено да он није био жртва пљачке, а утврђује се како су се осумњичени младић С. Г. (27), држављанин Босне и Херцеговине, и жртва упознали. "Миланов стан је био закључан споља, што значи да је убица после злочина закључао и отишао. Полиција је уз помоћ ватрогасаца обила браву и тако ушла на место злочина. Осумњичени је пронађен у Београду, где је после злочина побегао. Затечен је у парку у центру града", каже извор и додаје:

"У стану није било преметачине, ни трагова обијања, што указује на то да је жртва пустила убицу у свој стан. Вероватно су се однекуд познавали, али због чега је осумњичени кобног дана био код Милана није још увек са сигурношћу утврђено.

Према речима извора, на месту злочина су пронађене и флаше пића, па није искључено ни да су пре злочина актери немилог догађаја конзумирали алкохол. "Могуће је да су се Милан и С. пре убиства посвађали. За сада има индиција да нису били сами у стану, односно да је са њима била и трећа особа, која је такође побегла после крвавог пира. Полиција, наводно, трага за тим очевицем, који би могао да разреши мистерију овог злочина", објашњава извор.

Иначе, осумњичени на територији Новог Сада није имао пријављено боравиште, а тамо је стигао пре око три недеље. "Претпоставља се да је С. већ неко време боравио у Србији, да је најпре био у престоници, а да је почетком месеца отишао за Нови Сад. Утврђује се због чега је боравио у том граду", каже извор.

Подсетимо, да је Туцаков убијен откривено је 23. новембра када је полицију алармирало његов рођак. Рођак је, према речима извора, био забринут јер му се Милан већ други дан није јављао на телефон, што је било необично за њега.

"Милан је око две године живео сам. У последње време је имао проблема са здрављем, тешко је дисао и спорије се кретао. Рођак је помислио да му се није слошило у стану, а како живи сам, није могао да позове помоћ. Међутим, када су надлежни обили врата затекли су га мртвог на поду собе, около је било крви, а на телу је било више убодних рана, највероватније нанетих ножем", каже саговорник.

Милан Туцаков је, према речима његових пријатеља, волео живот и уживао је у сваком тренутку. Како додају, живот га није мазио. "Пре четири године је имао несрећу, био је у коми. Међутим, он је успео да то преброди, пробудио се и опет кренуо напред. Имао је још једну несрећу, када му је пре неколико година печењара изгорела у пожару", причају пријатељи и додају "да не могу да верују да се њему ово догодило".

Комшије убијеног Милана кажу да претходних дана нису приметили да се са њим нешто чудно деава. Кобног дана нису чули ништа необично из његовог стана. Како кажу, Милан је био фин и културан човек и није им никада правио проблеме.

"Сам је ту живео, чули смо да се развео и да има одраслу децу. Раније је држао печењару, али је у последње време, како смо чули, тај посао препустио неком другом, да ли свом рођаку или деци, нисмо сигурни", причају потресене комшије.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: