Istražitelji utvrđuju motiv ubistva Milana Tucakova (54), vlasnika pečenjare iz Novog Sada, koji je nasmrt izboden u svom iznajmljenom stanu. Telo je pronađeno u četvrtak popodne, a sumnja se da je ubijen dan ranije.

Za sada je, kako se nezvanično saznaje, utvrđeno da on nije bio žrtva pljačke, a utvrđuje se kako su se osumnjičeni mladić S. G. (27), državljanin Bosne i Hercegovine, i žrtva upoznali. "Milanov stan je bio zaključan spolja, što znači da je ubica posle zločina zaključao i otišao. Policija je uz pomoć vatrogasaca obila bravu i tako ušla na mesto zločina. Osumnjičeni je pronađen u Beogradu, gde je posle zločina pobegao. Zatečen je u parku u centru grada", kaže izvor i dodaje:

"U stanu nije bilo premetačine, ni tragova obijanja, što ukazuje na to da je žrtva pustila ubicu u svoj stan. Verovatno su se odnekud poznavali, ali zbog čega je osumnjičeni kobnog dana bio kod Milana nije još uvek sa sigurnošću utvrđeno.

Prema rečima izvora, na mestu zločina su pronađene i flaše pića, pa nije isključeno ni da su pre zločina akteri nemilog događaja konzumirali alkohol. "Moguće je da su se Milan i S. pre ubistva posvađali. Za sada ima indicija da nisu bili sami u stanu, odnosno da je sa njima bila i treća osoba, koja je takođe pobegla posle krvavog pira. Policija, navodno, traga za tim očevicem, koji bi mogao da razreši misteriju ovog zločina", objašnjava izvor.

Inače, osumnjičeni na teritoriji Novog Sada nije imao prijavljeno boravište, a tamo je stigao pre oko tri nedelje. "Pretpostavlja se da je S. već neko vreme boravio u Srbiji, da je najpre bio u prestonici, a da je početkom meseca otišao za Novi Sad. Utvrđuje se zbog čega je boravio u tom gradu", kaže izvor.

Podsetimo, da je Tucakov ubijen otkriveno je 23. novembra kada je policiju alarmiralo njegov rođak. Rođak je, prema rečima izvora, bio zabrinut jer mu se Milan već drugi dan nije javljao na telefon, što je bilo neobično za njega.

"Milan je oko dve godine živeo sam. U poslednje vreme je imao problema sa zdravljem, teško je disao i sporije se kretao. Rođak je pomislio da mu se nije slošilo u stanu, a kako živi sam, nije mogao da pozove pomoć. Međutim, kada su nadležni obili vrata zatekli su ga mrtvog na podu sobe, okolo je bilo krvi, a na telu je bilo više ubodnih rana, najverovatnije nanetih nožem", kaže sagovornik.

Milan Tucakov je, prema rečima njegovih prijatelja, voleo život i uživao je u svakom trenutku. Kako dodaju, život ga nije mazio. "Pre četiri godine je imao nesreću, bio je u komi. Međutim, on je uspeo da to prebrodi, probudio se i opet krenuo napred. Imao je još jednu nesreću, kada mu je pre nekoliko godina pečenjara izgorela u požaru", pričaju prijatelji i dodaju "da ne mogu da veruju da se njemu ovo dogodilo".

Komšije ubijenog Milana kažu da prethodnih dana nisu primetili da se sa njim nešto čudno deava. Kobnog dana nisu čuli ništa neobično iz njegovog stana. Kako kažu, Milan je bio fin i kulturan čovek i nije im nikada pravio probleme.

"Sam je tu živeo, čuli smo da se razveo i da ima odraslu decu. Ranije je držao pečenjaru, ali je u poslednje vreme, kako smo čuli, taj posao prepustio nekom drugom, da li svom rođaku ili deci, nismo sigurni", pričaju potresene komšije.

(Kurir)

BONUS VIDEO: