Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) најавио је да се у току вечери очекује ветровито време са умереним и јаким северозападним ветром, а у централној, јужној и источној Србији се очекује снег.

- У току вечери ветровито са умереним и јаким северозападним ветром, а у централној, јужној и источној Србији облачно местимично са снегом - стоји у РХМЗ најави.

Фото: Профимедиа

 

 

У уторак ледена киша

Републички хидрометеролошки завод Србије издао је данас упозорење на ледену кишу у Србији.

Како стоји у упозорењу РХМЗ, у ноћи између понедељка и уторка и у уторак током дана могућа је ледена киша у појединим деловима Србије.

- У ноћи понедељак на уторак и у уторак облачно и мало топлије у нижим пределима местимично са кишом која ће се на западу и југозападу, као и у централној Србији и Тимочкој Крајини, понегде локално и ледити при тлу - стоји у упозорењу на сајту РХМЗ-а.

Услед обилних снежних падавина и формирања веома високог белог покривача на територији општине Нова Варош, данас је проглашена ванредна ситуација.

Снег који већ два дана без прекида пада у нововарошком крају, највише проблема направио је на електромрежи, па су поједина планинска села већ 48 сати без струје.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: