Стара народна веровања, које многи људи и даље поштују, кажу да одређене предмете из куће никако не би требало да бацате.

Насупрот онима којих треба што пре да се решите, сматра се да ове ствари чувају добру енергију у дому. Због тога трудите се да ових пет ствари никада не бацате из куће.

1. Хлеб

Хлеб се у многим културама, па и код нас, сматра светом храном. Симболизује срећу и благостање, па је забрањено бацати га. Боље је осушити га и мрвице дати птицама, него бацати комаде хлеба.

Фото: Профимедиа

 

 

2. Со

Со се третира исто као хлеб. Поред тога се не саветује да је позајмљујете никоме, јер тако благостање излази из куће.

3. Фотографије

Можете уништити само оне фотографије које приказују ваше непријатеље и то под условом да нисте са њима на сликама. У супротном, ризикујете да привучете болести и друге проблеме.

Фото: Профимедиа

 

 

4. Сат

Сат је енергетски повезан са власником и можете озбиљно наудити особи чији сат уништите. Можете бацити само оне сатове који се не могу поправити.

5. Новчаник

Новчаник је финансијски талисман, па чак и ако је безвредан, немојте га бацати. Кад купите нови новчаник, држите га неколико дана у кући, а затим у њега пребаците постепено нешто новца, полако прекидајући везу са старим новчаником. Држите га у кући колико год можете.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО: