Stara narodna verovanja, koje mnogi ljudi i dalje poštuju, kažu da određene predmete iz kuće nikako ne bi trebalo da bacate.

Nasuprot onima kojih treba što pre da se rešite, smatra se da ove stvari čuvaju dobru energiju u domu. Zbog toga trudite se da ovih pet stvari nikada ne bacate iz kuće.

1. Hleb

Hleb se u mnogim kulturama, pa i kod nas, smatra svetom hranom. Simbolizuje sreću i blagostanje, pa je zabranjeno bacati ga. Bolje je osušiti ga i mrvice dati pticama, nego bacati komade hleba.

Foto: Profimedia

 

 

2. So

So se tretira isto kao hleb. Pored toga se ne savetuje da je pozajmljujete nikome, jer tako blagostanje izlazi iz kuće.

3. Fotografije

Možete uništiti samo one fotografije koje prikazuju vaše neprijatelje i to pod uslovom da niste sa njima na slikama. U suprotnom, rizikujete da privučete bolesti i druge probleme.

Foto: Profimedia

 

 

4. Sat

Sat je energetski povezan sa vlasnikom i možete ozbiljno nauditi osobi čiji sat uništite. Možete baciti samo one satove koji se ne mogu popraviti.

5. Novčanik

Novčanik je finansijski talisman, pa čak i ako je bezvredan, nemojte ga bacati. Kad kupite novi novčanik, držite ga nekoliko dana u kući, a zatim u njega prebacite postepeno nešto novca, polako prekidajući vezu sa starim novčanikom. Držite ga u kući koliko god možete.

(Krstarica)

BONUS VIDEO: