У току дана ће бити умерено до потпуно облачно и топлије, пре подне на северу, а по подне понегде и у осталим крајевима могућа је слаба киша, која се ујутро у Бачкој, а увече на истоку Србије може ледити на тлу. 

Ветар слаб и умерен, у кошавском подручју јужни и југоисточни, у осталим крајевима јужни и југозападни, по подне и увече у појачању, нарочито на југу Баната и на планинама, где ће повремено достизати ударе олујне јачине, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод. 
Најнижа температура од -5 до 0 степени, а највиша од 7 до 13 степени, у Тимочкој Крајини око 4 степена.

У Београду ће јутро бити хладно и делимично ведро уз мраз. У току дана умерено до потпуно облачно и топлије, средином дана и по подне са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, по подне повремено и јак, југоистоцни. Најнижа температура од -4 до 0 степена, а највиша око 11 степени.
Према прогнози за наредних седам дана, у петак ће бити умерено до потпуно облачно, ветровито и осетно топлије са максималном температуром од 14 до 23 степена, само у Тимочкој Крајини хладније, око 7 степени, а понегде се очекује и слаба киша. 
Дуваће јак, на југу Баната и на планинама и олујни јужни и југозападни ветар. 

Ветровито ће се задржати и у суботу, када се у другом делу дана очекује јаче наоблачење с кишом, која ће увече и током ноћи у брдско-планинским пределима прећи у снег. 

Температура ће бити у паду. У недељу се очекује суво и хладно, на северу претежно сунчано, у осталим крајевима облачно, а на југу још понегде са слабим снегом, али са тендецијом постепеног разведравања према крају дана. 

Затим прохладно, нарочито у јутарњим сатима, у понедељак претежно сунчано, у уторак мало и умерено облачно и суво. Средином надедне седмице киша и снег се очекују углавном у брдско-планинским пределима.

БОНУС ВИДЕО: