Према најновијем упозорењу РХМЗ, издатом данас у 06.20 сати, следи нам период температурних осцилација, јаког ветра и честих наоблачења, и наглог пораста температуре.

Упозорење РХМЗ на нагли пораст температуре

- Данас након јутарњег мраза, -5 до 0 °Ц, током дана топлије са максималном температуром од 7 до 13 °Ц, само ће у Тимочкој Крајини бити хладније, око 4 °Ц. У кошавском подручју почеће да дува јак јужни и југоисточни, а у осталим крајевима јужни и југозападни ветар - наводи се у упозорењу РХМЗ.

Како наводе, током данашњег јутра по котлинама југозападне, јужне и југоисточне Србије, као и на Пештерској висоравни местимично магла која смањује видљивост на 200 до 500 м, локално и испод 100 м.

23 степена у петак и суботу

Најтоплије ће бити 1. децембра са дневним температурама од 14 до 23 °Ц, а у Тимочкој Крајини хладније, око 7 °Ц, уз интензивно топљење снега у планинским пределима у комбинацији са јаким ветром.

РХМЗ упозорава на на нагло топљење снега све од 30. новембра до 2. децембра.

- Од четвртка после подне до суботе нагли пораст температуре у већини места. На планинама следи интензивно топлјење снега у комбинацији са јаким јужним ветром - додају.

Од недеље захлађење
У суботу увече и током ноћи ка недељи осетан пад температуре. У недељу хладно, па ће се максимална температура у већини крајева кретати од 2 до 7 степени.

БОНУС ВИДЕО: