Prema najnovijem upozorenju RHMZ, izdatom danas u 06.20 sati, sledi nam period temperaturnih oscilacija, jakog vetra i čestih naoblačenja, i naglog porasta temperature.

Upozorenje RHMZ na nagli porast temperature

- Danas nakon jutarnjeg mraza, -5 do 0 °C, tokom dana toplije sa maksimalnom temperaturom od 7 do 13 °C, samo će u Timočkoj Krajini biti hladnije, oko 4 °C. U košavskom području počeće da duva jak južni i jugoistočni, a u ostalim krajevima južni i jugozapadni vetar - navodi se u upozorenju RHMZ.

Kako navode, tokom današnjeg jutra po kotlinama jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije, kao i na Pešterskoj visoravni mestimično magla koja smanjuje vidljivost na 200 do 500 m, lokalno i ispod 100 m.

23 stepena u petak i subotu

Najtoplije će biti 1. decembra sa dnevnim temperaturama od 14 do 23 °C, a u Timočkoj Krajini hladnije, oko 7 °C, uz intenzivno topljenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom.

RHMZ upozorava na na naglo topljenje snega sve od 30. novembra do 2. decembra.

- Od četvrtka posle podne do subote nagli porast temperature u većini mesta. Na planinama sledi intenzivno topljenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom - dodaju.

Od nedelje zahlađenje
U subotu uveče i tokom noći ka nedelji osetan pad temperature. U nedelju hladno, pa će se maksimalna temperatura u većini krajeva kretati od 2 do 7 stepeni.

BONUS VIDEO: