С обзиром на то да се озбиљно приступа овом жанру, то је нешто што је мене привукло да прихватим. Екипа глумаца који раде од Банета Поповића, Миме Караџића, Сергеја Трифуновића, Марије Каран, Франа Ласића, Небојше Кундачина је фантастична. Био сам спреман да будем део овог и рекао: “Хајде да урадимо нешто квалитетно”. Серија “Династија” је легендарна. И не би била управо таква да није ваљала. “Династија” је за то време била нешто посебно, а задржала је квалитет све ове године и цела та тема је интересантна и 40 година касније - изјавио је Александар Радојичић.

Недавно сте прешли из позоришта “Бошко Буха” у БДП. Од кога вам је било најтеже да се “опростите”?

- Највише од самог позоришта као куће, од свих људи тамо. Од портира, преко целог ансмабла до управе. То сам гледао 11 година као своју другу кућу и заувек ће ми остати у срцу. И моје дете је одрасло у том позоришту. Тако да ће ми сви заједно недостајати. Не бих никога издвајао јер им велико хвала на предивних 11 година. Наставићу и даље да играм тамо представе. Сада сам ја некако проценио да је време за корак даље. На другачији репертоар, други ансамбл. 

Да ли вам некада засмета што вас редитељи зову да играте завондике, да покажете извајано тело. Да ли се плашите да вас не укалупе?

- То ништа нисам ја тражио, нити предлагао. Међутим, не могу против тога, како ме људи виде и за коју улогу ме зову. Наравно, да бих волео да ме не гледају кроз то и да ме не зову за такве улоге. Просто ту је позориште. Имам другу страну где радим другачије улоге. Наравно свака улога је за себе. Да ли ћу ја скинути мајицу или не, битно је оно што мене привуче тој улози. А ако ће неко да се концетрише само на ту сцену опет је то његов

Ви сте у раној младости заволели глуму. Отприлике у узрасту у којем је сада ваша ћерка. Када би вам рекла Аја да жели да крене вашим стопама, каква би вам била рекација?

- Њу интерсују све те ствари. То шта она са девет година жели је нешто што ћемо видети да ли ће то остати касније. Треба да машта и да јој разне ствари пролазе кроз главу. Уколико буде желела да крене на часове глуме, врло радо ћу је одвести. Не зато што ја желим да ми дете сутра буде глумица, већ зато што мислим да је то добро за ослобађање, дружење, развијање и неговање маште, задржавање детета у себе, а опет учења другарству. То је оно што је за мене значило одлазак у студио глуме. Тако да то не бих могао да јој ускратим. А сутра када једног дана порасте, и то јој буде ишло, ја могу само да је подржим.

Да ли заједно маштате?

- Ја бих волео и више. Али с обзиром на то да сам отац некада морам да будем озбиљан и строг, али ретки су то моменти, зато што се одлично слажемо. Асплоутно волим да када су те идеје што ћемо да радимо будемо другари, у смислу да и мене узбуђује спуштање низ тобоган, одлазак у ЗОО врт итд.

Шта још припремате када је посао у питању?

- Радим једну нову серију, али још не могу да причам о њој. Биће ово радна јесен. Среман сам.

Са младом колегиницом Магдаленом Мијатовић имали сте голишаве сцене у кади. Колико вам је тешко да снимите те сцене, да се обнажите?

- Није. Увек је поента да не буде дегутантно, да буде сврха. То је део нашег посла - љубавне сцене, скидање, облачење. На исти начин приступам било којој сцени. Уколико је неко млад па тек почиње, онда му треба времена да се ослободи у том смислу.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".