Палевски је према незваничним информацијама портала приведен на граници након расписане међународне потернице.

За сада је познато само да је након убиства Вање побегао из земље и да се кретао на релацији Скопље-Београд-Турска.

Министарство унутрашњих послова заказало је ванредну конференцију за новинаре за 22.30 сати.

Подсетимо, име Љупча Палевског појављује се у више од 10 пресуда. Спорови и пресуде су углавном грађанског типа, али међу њима има и оних криминалних.

Наиме, он је 2013. године добио условну осуду првог степена због злоупотребе службеног положаја, а 2020. поново је осуђен на условну казну због преваре Скопљанина са којим је склопио уговор о продаји стана. Иако је оштећени платио 53 хиљаде немачких марака, стан није добио.

Фото: МУП Македоније

 

Споразум је закључен 1998. године, предмет има судски број из 2012. године, а првостепена пресуда је из 2020. године. Притвор у СЈО, као и други случајеви са којима је Палевски био повезан, остали су без исхода.

Уранија Пировкса, из Хелсинка, сматра да је убица 14-годишње Вање особа која је јавности позната и као извршилац кривичних дела, али која није издржава затворске казне.

Палевски се терети и за породично насиље. Одлуком о жалби из Скопља из 2017. године потврђена је привремена мера против њега, чија је сврха била да заштити члана породице који је претрпео психичко и физичко насиље.

Палевски је напао жртву вербално односно упутио јој је увредљиве речи,а потом и физички насрнуо на особу, те јој ударцима нанео повреде. Остали су видљиви хематоми и модрице, како је потврђено медицинском документацијом, стоји у одлуци објављеној на судском порталу.

Медији су 2009. године пренели да је Врховни суд потврдио сумње Комисије за борбу против корупције да је фирми Палевског „УПА Ентерпрајз” незаконито исплаћено преко милион евра штете за рушење тавана две зграде у насељу Дебар, које су по оцени највишег органа власти биле бесправне градње.

(Скопље1/Телма)

БОНУС ВИДЕО: