Отприлике у исто време када је јавност сазнала за његово хапшење у турском граду Баликесиру, остала четворица осумњичених добили су 30-дневни притвор. Министар унутрашњих послова Оливер Спасовски сликовито је представио хапшење Палевског.

Спасовски је описао путању кретања Палевског, који се у неком тренутку упутио ка Истанбулу, али се вратио у Баликесир.

Прво је отишао у Београд, где је одсео у хотелу. Одвезао га је његов адвокат, који је мислио да је осумњичени заказан за лекара. Затим га је друга особа, Стефан Димковски, који је сада у притвору, џипом одвезао у Бугарску, а одатле и у Турску. Димковски је ухваћен на граничном прелазу код Дојрана.

Фото: Друштвене мреже

 

Димковски, према писању појединих медија, док је превозио Палевског није знао да је осумњичен за убиства и да га је искористио. Он је на Фејсбуку поделио и фотографију из Турске, објављену 3. децембра ујутру.

У тужилаштву кажу да не могу да деле детаље у том правцу. Министар унутрашњих послова Оливер Спасовски јуче није одговорио да ли им је Димковски помогао да лоцирају Палевског.

Министарство унутрашњих послова је раније поднело кривичну пријаву поводом овог случаја. Четири особе осумњичене су за отмицу и убиство Ђорчевске и Жежовског. Вањин отац Александар осумњичен је за помагање у извршењу кривичног дела Отмица малолетног лица.

Фото: МУП Македоније

 

У околини Скопља пронађена су два пиштоља која се доводе у везу са убиствима. Пронађен је и Вањин мобилни телефон.

Спасовски је потврдио да је Вања упуцана, а не задављена, како се причало. Очекује да ће се истрага о Вањином убиству проширити.

Тужилаштво је изнело и детаље о убиству Жежовског. Ушли су у његову кућу и зграбили га како би му узели аутомобил. Напали су га и везали, а затим га 22. новембра убили ватреним оружјем код села Рудник.

Фото: Друштвене мреже

 

Вања је убијена 27. новембра у атару села Бразда на периферији Скопља, где је пронађено њено тело и запаљени аутомобил у којем је киднапована.

(Телма)

БОНУС ВИДЕО: