Тврди да су антиваксери мањина, али да постоје ствари које су људима нејасне, те их се плаше. Постоји више разлога зашто неки нису примили вакцину, а често је веровање да вакцина изазива стерилитет, што је потпуно нетачно, истиче генетичар у гостовању на РТС-у.

''Вакцинација не изазива стерилитет, али ковид инфекција да. Ковид није грип, то је једна системска болест која напада бројне органе и која може у неприхватљивом броју случајева имати последице у дугом низу година'', објаснио је Брајушковић.

Огроман број људи се такође плаши игле, те треба апеловати да ли свака покривалица на телевизији мора да садржи иглу у нечијем мишићу. Генетичар истиче да они који не верују у коронавирус су најчешће исти они који верују да људи умиру од белих трака на небу и тровања.

Теорија да корона долази запрашивањем са неба је врло тешка разумном човеку и каже да би у свакој другој ситуацији била таква тврдња смешна, међутим, сада је опасна. Постоје нежељна дејства на вакцине и она се дешавају у року од шест месеци и сва су позната већ. Нема шансе да неко осети последице вакцинације неколико година касније.

Убризгавање чипова

Чиповање путем вакцине је такође једна од теорија завере која је, према речима генетичара - нонсенс.

''После примљене вакцине можете на тело залепити новчић, али ако сте мађионичар'', објаснио је Брајушковић на гостовању на РТС-у.

Коронавирус није вештачка творевина, према његовом мишљењу, иако ће много времена проћи пре него што се утврди како је од слепог миша дошла до човека.

''Нашу цивилизацију прате вируси који са животиња прелазе на човека и ово је такав случај. То не може бити никаква вештачка творевина јер је анализирано неколико хиљада генома ковида 19, а нема савршеног злочина и свака асистенција на било ком генетичком материјалу за генетичаре би била јасна и тај генетички инжињеринг бисмо идентификовали у тим секвенцама'', додао је Брајушковић.