- Та реч "сила" пратила ме је кроз снове и јаву. Сила је била ту док је моја мама одрастала учећи шта је љубав, била је ту кроз све мучне тренутке, кроз немаштину, оштру зиму, сваки удар и сваку сузу. Сила је била ту кад је једног дана моју маму пронашла њена душа и вратила је на свој пут, када је са конобарске кецеље прешла на микрофон, сила је била ту док је рађала четворо деце - писало је у писму које је на комеморацији прочитао новинар Александар Гајишин.

Фото: В. Данилов

 

- Можда су јој анђели говорили "издржи још мало", и да није то она могла, не бих могла ни ја. И зато се ја клањам својој мами, ту силу је и нама пренела кад нас је учила да се љубав само дељењем умножава. Мама, кад би књиге о теби писале ниједна те не би била достојна. Хвала ти за највећи дар који сам од тебе добила, нема ништа вредније од живота - писало је у поменутом писму.

Фото: В. Данилов

 

Подсетимо, Мерима Његомир преминула је у 69. години након борбе са раком панкреаса. Мерима је рођена 9. новембра 1953. године у Београду. Живела је и радила у Београду. Снимила је више од 25 албума и отпевала неке од безвременских хитова као што су „Иванова корита“, „Рузмарин“, „Због тебе“ и многе друге.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".