Када вам неко помене хотел на мору, вероватно су вам прва асоцијација палме, плаже и лежаљке крај базена.

Међутим, Хотел "Фрyинг Пан Тоwер", којег често описују као "најопаснији на свету“, нема ништа од тога.

Сам хотел је огромна конструкција од метала, удаљена око 50 километара од источне обале Северне Каролине, окружена океаном препуним гладних ајкула. Уздиже се на висину од 41 метар, а постављена је на четири огромна стуба.

Кула сада има осам спаваћих соба - пет двокреветних и три спаваће собе са брачним креветом. Торањ има два радна купатила која користе воду скупљену током кишних олуја у резервоарима од 11.000 галона. Око 90 одсто времена торањ ради на соларну енергију, иако има и мали генератор. Особље торња обезбеђује оброке, али гости често пецају и кувају свој улов те вечери.

 

 

Сам зграда изграђена је давне 1964. како би се заштитили бродове од насукавања, међутим за 14 година забележено је чак 130 бродолома, што смештаје даје додатну ноту језе. Онда је некадашњи светионик купио на владубих аукцији софтверски инжењер Ричард Нил 2010. Заједно са супругом, децом и неколико волонтера, Нил је провео две године у реновирању и обнављању водовода и струје, а своје прве госте примио је 2012. године.

Да бисте дошли до смештаја можете да изнајмите хеликоптер који ће вас довести до хотела за 20 минута, или моторни чамац у којем вожња ако су таласи велики може бити застрашујућа.

Након доласка у петак увече, посетиоци могу да гледају у ноћно небо невероватног сазвежђа и звезда падалица. Дневне активности укључују гађање биоразградивом глином, играње билијара, роњење на дах или роњење у заштићеним водама код гребена испод, или пак сунчање на хелиодрому. Играчи голфа могу чак и да бацају биоразградиве лоптице за голф у океан, на радост риба (лопте су направљене од хране за рибе).

 

 

Седамдесет одсто гостију посећује ово место викендом а најпопуларнији месеци за посету су од априла до јуна,те септембар и октобар. Чак и у сезони урагана, када ветрови дувају сто миља на сат, хотел је отворен.

- Боравак овде је авантура и безбедно је колико год може да буде. Дефинитивно немојте очекивати долазак у Дизниленд - каже власник овог хотела.

Било да желе се одморе од хаоса свакодневног живота који зависи од технологије или да се повежу са пријатељима и породицом на мору, посетиоци хрле из целог света да закажу боравак у Хотел "Фрyинг Пан".

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".