Певачица је цео процес држала у строгој тајности међу најближима, а поред мајке Верице, која је од првог момента знала за све планове своје ћерке, међу првима су срећне вести чуле и три Маријине другарице, које су са њом у марту биле на краћем одмору у Дубаију. Једна од њих је Јована Пајић, с којом се Марија дружи већ годинама.

Фото: АТА имагес/Профимедиа

 

 

Одмах након повратка из Емирата, Марија је и добила информацију да је жени која је изабрана да изнесе трудноћу опстао плод, па се готово истог тренутка хитно упутила у Лос Анђелес, како би с њом провела прве дане трудноће, али и како би од доктора и стручњака из те области добила све нове информације, које су се тицале овог дела мукотрпног процеса.

- Идем у Ел - Еј хитно и непланирано. Ова авантура ће бити јако занимљива, јер ми се никад није десило да идем за Америку, тојест Лос Анђелес на четири дана - рекла је у једном од својих влогова на Јутјубу Марија у марту.

Како би била уз жену која је тад започела сурогат трудноћу, певачица је током претходних месеци чешће ишла у Америку него обично, па је тако већ приликом следећег одласка у мају са собом повела и Верицу. Шерифовићка сениорка је тад и упознала "савршеног сурогата", којом је, као и ћерка била одушевљена.

Фото: Сарић С.

 

 

Иначе, да би на овај начин постала мајка, Марија је са женом која је изабрана за ову процедуру, потписала и уговор о тајности. Као и сам процес, и услови које је ова жена морала да испуни су били јако тешки.

Од жене сурогата се, између осталог, захтевало и да никад није користила дрогу, алкохол и цигарете, било јој је забрањено да током процеса фарба косу, иде у сауну, али и да има сексуалне односе током три недеље од оплодње. Осим ових услова из уговора који је био потписан пре почетка читавог процеса, у њему се налази и клаузула по којој је Марија све време трајања трудноће била укључена у читав процес, током којег је пратила развој бебе.

Иако су плаћене за своје услуге, већина сурогат-мајки има алтруистичке мотиве и уживају у трудноћи. Тако у уговору постоји одредба о очекивањима сурогат мајке у погледу контакта након рођења бебе, пошто неке од њих често желе могућност да повремено пошаљу или добију празничну честитку или фотографију бебе коју су донеле на свет.

Пошто је Шерифовићка сурогата изабрала у Америци, неке од основних карактеристика које она мора да поседује да би и ушла у избор је и да буде психички и физички здрава и да има између 21 и 42 године, а пожељно је да је млађа од 35. Такође, морала је да пре сурогата има бар један порођај и то нормалан, као и да је свака трудноћа била без компликација. Да би жена остварила право да буде сурогат-мајка не сме да има више од два порођаја царским резом, а и један од услова је да буде ситуирана.

Оне добијају око 50.000 долара уз могућност још две надокнаде од по 10.000 долара. Могу да траже да им се обезбеди и одећа и друге надокнаде за приватне потребе.

Подсетимо, Марија је вест да је постала мајка поделила на свом Инстаграму уз емотиван опис:

- Љубав је дошла. Небо је осветлила најлепша звезда мог живота. Родио се Марио. Нека те сине живот води стазама својим најлепшим, а ја те својом љубављу чувам од туге и од људи. Хвала свима што шаљу љубав и нека тихо и топло буде све оно што долази од вас ка њему. Волим вас све! Лове, М&М - написала је певачица уз дирљиву фотографију бебе која спава.

БОНУС ВИДЕО: