Познато је да глумац не износи приватне детаље, а у једном интервјуу је испричао кроз шта је све прошао колико му је било тешко да одраста у ратним околностима. Било је толико тешко да нису имали чиме да се греју: 

- Свашта смо преживели тих ратних година. Нисмо имали чиме да се грејемо, па сам отишао у један напуштен локал, разбио врата и ишчупао плакаре и паркет. Кренуо сам да то носим кући да бисмо мајка и ја могли да се грејемо. Међутим, у једном тренутку испред мене се створио полицајац и репетирао је пушку. Рекао сам му: "Шта је, пи*ко, пуцај!" Али на сву срећу, само се окренуо и отишао. У глави ми је било само то да донесем кући дрва, да могу мајку и себе да огрејем. 

Дошло је чак до тога да је глумац продавао илегално бензин: 

- Живели смо од хуманитарне помоћи, а ја сам успут 'ваљао' и бензин. Сећам се да је литар бензина био око 40 марака, а литар уља чак 180 марака! Тих ратних година грејали смо воду на пећи да бисмо се окупали. Била су то тешка времена, неки људи су провели године у подруму без струје и воде.

Фото: АТА имагес

 

Ипак, чврсто је решио да остане у родном Сарајеву, упркос тешким тренуцима:

- Нисам хтео да одем, јер знам да мајку не бих нашао живу да сам је оставио. Рат је највеће зло, смеће и го*но. Не дај га Боже никоме.

Мацини родитељи растали су се када је он имао годину дана. Глумац је одрастао са мајком у Сарајеву, а са оцем Будимиром остао је у добрим односима. Иначе, његов отац женио се девет пута. Тату од милоште зове "падре" и не замера му што нису провели заједно више времена:

- Тата је био архитекта. Због посла је доста путовао, па је радио у Бањалуци, у Скопљу, а једно време и у Сарајеву. Тада је и упознао моју мајку, а развели су се када сам ја имао око годину дана. Ништа ми није фалило зато што сам дете разведених родитеља. Мој падре је због посла стално путовао по бившој Југославији и проводили смо заједно онолико времена колико смо могли. Што би се рекло: био је један типичан "отац на службеном путу". Није био строг, за разлику од мајке. Једном док смо играли билијар, извадио је цигарете и рекао ми: "Хоћеш да запалиш?" Ето, толико је био опуштен са мном.

Фото: АТА имагес

 

На велику жалост, Драганов отац није доживео да види унуке: 

- Преминуо је када сам ја имао 13 година и тешко сам све то поднео. Тог дана када је умро, мама је дошла с посла и рекла ми: "Морам нешто да ти кажем." Одмах сам знао шта се десило. Жао ми је што није још поживео, волео бих да могу поново да попричам са њим и чујем неке његове животне ставове. Сваки тренутак са њим био је посебан, падре је био велики шмекер. 

(Информер)

БОНУС ВИДЕО: