Списи предмета прослеђени су Апелационом суду у Београду који ће одлучивати о жалби, потврђено је Танјугу у Вишем суду у Београду.

Поред оца Владимира К. и мајке Миљане К., оптужени су и власник стрељачког клуба у којем је дечак, како се сумња, учио да пуца, Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

Ту једну жалбу поднео је бранилац трећеоптуженог инструктора Ратка И.

Оптужницом је предложено да суд Владимира К. осуди на казну затвора од 12 година, мајку Миљану К. на казну затвора од две и по године, док је за власника стрељачког клуба „Партизан практикал шутинг“ Ратка И. и инструктора у том клубу Немању М. предложена казна затвора од по три године.

Владимир К. оптужницом се терети за кривично дело тешка дела против опште сигурности, односно да је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, као и да оружје није чувао како је то предвиђено законом.

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дечака Миљану К. због кривичног дела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.

Због кривичног дела давања лажног исказа, како је наведено, непосредно су оптужени председник Стрељачког клуба „Партизан практикал шутинг“ Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".