Због њих су се распадали бендови, мушкарци тукли по кафанама и улицама, а издања часописа за које су се сликале продавала у стотинама хиљада примерака. Све оне су и данас праве лепотице, иако се крију од светала камере и позорница.

Фото: Архив Новости

 

 

Оливера Катарина

Због певачице Оливере Катарине мушкарци су се буквално тукли сваке вечери у објектима где је она наступала. Југославија пре ње звезду таквог калибра није имала. Била је глумица и певачица, а у каријери јој је помогла веза с Титовим обавештајцем Ратком Дражевићем. Наступала је широм света и Европе, а њена лепота и харизма биле су фаталне по сваког мушкарца који јој се приближио у емотивном смислу. Данас има 77. година и живи у Београду.

Ана Сассо

Ана Сассо у мокрој мајици у реклами за Пипи вероватно је сцена коју знају чак и они који су рођени десет или двадесет година касније. Ана је рођена Бугојанка која и данас живи у Сплиту, а окитила се и титулом Мисс Југославије 1982. године те је ушла међу седам најлепших на свету на избору за Мис света. Ана данас изгледа атрактивно, а у вези је с једним сплитским лекаром.

 

 

Бернарда Маровт

Најлепша мис Југославије добро је уновчила своју титулу, јер је на врхунцу популарности дневно је од реклама зарађивала по 3000 долара. У неким анкетама на простору бивше Југославије Бернарда Маровт проглашена је за најлепшу мис Југославије која је икад изабрана. Бернардину лепоту и сексепил уочили су и на избору за Мис света, где је освојила титулу Мис фотогеничности. Била је фаворит и за ласкаву титулу Мис света, али су британски таблоиди објавили њене голишаве фотографије и тако је дискредитована код жирија.

 

 

Беба Лончар

Иако је млађе генерације знају као супругу Јосипа Радељака Дикана, Беба Лончар је много више од тога. Након филма "Љубав и мода" било је кристално јасно да Југославија има велику глумачку звезду чија лепота обара с ногу. Звали су је и "београдска Бриџит Бардо", а била је лудо заљубљена у плејбоја Дејана Божовића, а након везе с њим удала се за Дикана с којим има сина Леа. Данас живи у Београду и ретко се појављује у јавности.

Фото: Архив Новости

 

 

Дијана Бећиревић

Рођена је у селу крај Тузле које је остало у шоку када се сликала гола за Старт 1981. године. Наводно је фатална Дијана била у вези с Ал Паћином, а за време рада на италијанском РАИ-ју интервјуисала је двојицу Папа. Дијана је била фатална и за познате и непознате мушкарце, па су се због ње наводно потукли и чланови групе Бијело дугме, клавијатуриста Владо Правдић и фронтмен Горан Бреговић, с којим је била у вези неко време у доба њихове највеће славе.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".