Глумца, композитора, текстописца и водитеља Бориса Бизетића, многи памте као чувену Славујку из хумористичког шоуа, који је режирао управо он, а који се емитовао у периоду од 1994. године до 2002. године и 1996. године добио је Оскар популарности за најпопуларнију емисију.

Фото: Н. Фифић

 

 

Борис Бизетић током каријере, писао је текстове, али их и „поклањао шаком и капом” другим певачима, а пре нешто више од две године у 71. години живота, гостовао је у једној емисији и тада није могао да се похвали финансијском ситуацијом.

- Када ми поштар донесе пензију дуго ридам, плачем, цвилим и тако. Забавно је - рекао је он, па додао да, када му стигне мало већа свота, „пољуби поштара у образ”.

Фото: Н. Фифић

 

 

Финансије му, признаје, никада нису биле приоритет. С друге стране, није му жао што је давао песме свима онима којима би затребало.

- Није ми жао што сам давао, ко год се јавио, увек сам давао песме. То ће бити чудно овим данашњим генерацијама, да тада нико ником ништа није плаћао. Певач добије песму од мене џабе, а ја онда, ако се та плоча прода, добијем преко рачуна свој ауторски хонорар – објаснио је Борис Бизетић у емисији "Гранд Магазин".

БОНУС ВИДЕО: