Glumca, kompozitora, tekstopisca i voditelja Borisa Bizetića, mnogi pamte kao čuvenu Slavujku iz humorističkog šoua, koji je režirao upravo on, a koji se emitovao u periodu od 1994. godine do 2002. godine i 1996. godine dobio je Oskar popularnosti za najpopularniju emisiju.

Foto: N. Fifić

 

 

Boris Bizetić tokom karijere, pisao je tekstove, ali ih i „poklanjao šakom i kapom” drugim pevačima, a pre nešto više od dve godine u 71. godini života, gostovao je u jednoj emisiji i tada nije mogao da se pohvali finansijskom situacijom.

- Kada mi poštar donese penziju dugo ridam, plačem, cvilim i tako. Zabavno je - rekao je on, pa dodao da, kada mu stigne malo veća svota, „poljubi poštara u obraz”.

Foto: N. Fifić

 

 

Finansije mu, priznaje, nikada nisu bile prioritet. S druge strane, nije mu žao što je davao pesme svima onima kojima bi zatrebalo.

- Nije mi žao što sam davao, ko god se javio, uvek sam davao pesme. To će biti čudno ovim današnjim generacijama, da tada niko nikom ništa nije plaćao. Pevač dobije pesmu od mene džabe, a ja onda, ako se ta ploča proda, dobijem preko računa svoj autorski honorar – objasnio je Boris Bizetić u emisiji "Grand Magazin".

BONUS VIDEO: