Свој животни сан је остварила путем сурогат мајчинства у Америци. Процес је био дуг, али је она била врло стрпљива. 

- Љубав је дошла. Небо је осветлила најлепша звезда мог живота. Родио се Марио. Нека те, сине, живот води стазама својим најлепшим, а ја те својом љубављу чувам од туге и од људи - написала је Марија Шерифовић на Инстаграму уз фотографију свог сина.

Овај гест је подстакао многе жене да се остваре у улогама мајки путем сурогат мајчинства. 

Сада се поставља питање, шта ће се догодити ако Марија одлучи да крсти сина у нашој земљи и да ли ће уопште моћи пошто православна и каталочка црква деле мишљење. Црква мисли да се укључивањем сурогат-мајке крши сакрамент брака и умањује лични карактер брачних односа како наводе домаћи медији.

- Православна црква верује да људско биће није прост скуп ћелија, кости и органа, нити да је човек дефинисан искључиво биолошким факторима.

"Човек је створен по лику Божјем..." наводи се у документу "Мисија православне цркве у савременом свету", који су потписали поглавари и великодостојници десет православних цркава, међу њима и СПЦ.

 Српска православна црква нема званичан став.

Пре неколико година, Синод Руске православне цркве објавио је званичан документ који дефинише став према крштењу деце рођене посредством сурогат-мајки. У саопштењу стоји да ће руска црква крстити децу коју су родиле сурогат-мајке тек када се родитељи покају у цркви. Друга могућност да се крсте је када дете постане пунолетно или достигне старосно доба у коме може самостално да одлучи да жели да прими хришћанску веру.

(Хелло)

БОНУС ВИДЕО: