Он је рекао и да претпоставља да ће све школе и следеће недеље спроводити непосредну наставу.

- Стање у школама никада није било боље када су бројке у питању, проценат заражених ученика је пао на 0,7, али ни на који начин не значи да треба да дође до опуштања - истакао је Ружић након обиласка дома "Мика Митровић", где су реновирани спортски терени и теретане на отвореном, прилагођени студентима са инвалидитетом.

Министар је навео да ће се на предстојећој седници Кризног штаба разматрати даљи кораци, као и питање почетка зимског распуста и поручио да је најважнија дисциплина, одговорност, те примена свих превентивних мера, и за време распуста, посебно, каже, на туристичким дестинацијама.

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Зимски распуст може бити тема на седници Кризног штаба и уколико буде било потребно, у складу са проценом здравственог дела, спремни смо да прилагодимо календар, али је важно да се прво полугодиште приведе крају и да деца буду оцењена - додао је Ружић.

Он је навео да је повећан обухват вакцинације просветних радника и да он сада износи непуних 56 одсто.

- То јесте охрабрујуће, али није довољно - указао је Ружић, истичући значај вакцинације у борби против ковида.

На питање да ли би евентуално могло доћи до померања мале матуре, Ружић је рекао да за сада не види разлога за то и додао да ситуација показује да је "све под контролом".

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Не видимо разлога да се помера, имаћемо и пробу вероватно у априлу - рекао је Ружић.

Студентски дом "Мика Митровић" у београдском насељу Вождовац добио је реновиране спортске терене и теретане на отвореном, прилагођене студентима са инвалидитетом, а у ту обнову уложено је 30 милиона динара.

Пројекат су финансирали Министарство просвете и Установа Студентски центар "Београд".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".