ВРЕМЕ У СРБИЈИ

У Србији облачно, местимично са кишом, на високим планинама са снегом.

Ветар ће ујутро и пре подне бити слаб и умерен, на југу Баната и јак источни и југоисточни, од средине дана у скретању на умерен и јак северозападни, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Јутарња температура од 6 до 12 степени, у Неготинској Крајини око 3 степена, током дана у паду, па ће увече бити у интервалу од 0 до 5 степени.

Крајем дана и током ноћи, уз осетан пад температуре, киша ће прећи у снег и у нижим пределима северне, западне, југозападне и централне Србије, па се до јутра очекује и местимично формирање мањег снежног покривача.

ВРЕМЕ У БЕОГРАДУ

У Београду облачно, повремено са кишом. Ветар ујутро и пре подне слаб и умерен источни и југоисточни, после подне у скретању на северозападни. Температура без већег колебања од 8 до 10 степени. Током ноћи ветровито, уз умерен и јак северозападни ветар, а у другом делу ноћи уз осетан пад температуре киша ће прећи у снег, па се до јутра у вишим деловима града очекује формирање мањег снежног покривача.

ПРОГНОЗА ЗА НАРЕДНЕ ДАНЕ

Према прогнози за наредних седам дана, у понедељак ће бити облачно, хладно и ветровито, местимично са снегом, у већини крајева уз стварање снежног покривача, осим у Неготинској Крајини. У уторак се у већини места очекује ледени дан, уз провејавање слабог снега, пре подне и средином дана у Војводини, а по подне и увече и у осталим пределима престанак падавина. Од среде ће бити углавном суво, уз умерене и јаке јутарње мразеве, а дању ће бити умерено облачно и хладно са температуром мало изнад нуле.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".