Тирнанић је био један од наших најпознатијих новинара, радио је и као уредник у истим, а уједно је био и филмски критичар. Поред новинарства и писања критика, Богдан се бавио и глумом из хобија, па је тако остварио улоге у филмовима "Рани радови" и "Црни бомбардер", "Живети као сав нормалан свет", али и у серији "Отписани".

Иако се бавио филмском критиком, супрузи никада није хтео да каже своје мишљење о њеном раду јер је веровао да би био превише субјективан.

 

- Феноменално је писао о животу, филму и политици. Писао је много, свакодневно, и то му је било као дисање. Допуњавали смо се и индиректно утицали једно на друго. Био је филмски критичар, али о мени никада ништа није хтео да каже. Кад бих га питала шта мисли, говорио је да према мени није објективан. Врло добро смо се разумели и када нисмо разговарали. Разумели смо се у ћутању, на поглед, а то је најлепше у једном односу – истакла је Дара Џокић.

 

Љубав њега и Даре трајала је пуних 25 година, а глумица је веома тешко поднела супругову смрт.

Сведоци дешавања у уметничким круговима осамдесетих тврде да су се Дара и Тирке заљубили на први поглед, чим су се упознали у Клубу књижевника.

‒ Појавио се тачно када је требало. Ја сам га упознала тако што сам га читала и нисам ни сањала да ћу се заљубити. Била сам млада, доста тога ме је научио и рекла бих да ме је на неки начин довршио. Умела сам да препознам оно што мени треба у животу. Научио ме је шта је слобода мишљења и да је суштина у томе да имаш свој угао, и да је начин на који ти посматраш ствари оно што је драгоцено ‒ испричала је.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".