То је за "Блиц" потврдио њен супруг Данијел Новаков који каже да неће одустати док се кривац не казни.

- Одазвали смо се позиву из полиције. Били смо сами Марица и ја, без адвоката. Испитивали су Марицу и били су љубазни. Нема одустајања. Сада ћемо ићи до краја да се то више никоме не деси. Поднећемо тужбу - прича за "Блиц" неутешни отац преминуле бебе.

Више јавно тужилаштво покренуло поступак због смрти бебе

Из Вишег јавног тужилаштва у Сремској Митровици кажу да прикупљају податке и врше провере о поменутом случају.

- Поводом догађаја који се десио на Одељењу акушерства, Опште болнице у Сремској Митровици, обавештавамо вас, да Полицијска управа у Сремској Митровици у координацији са Вишим јавним тужилаштвом у Сремској Митровици, прикупља податке и врши све потребне провере, а ради утврђивања свих чињеница и околности под којима се десио предметни догађај - наводе за портал Нова из Вишег јавног тужилаштва.

Фото: Приватна архива

 

Инспекција Министарства здравља у болници

У Општој болници у Сремској Митровици кажу да су за читав овај случај сазнали из медија и преко друштвених мрежа.

- У Општој болници Сремска Митровица спроводи се унутрашњи надзор поводом наводног немилог догађаја. Обавештена је здравствена инспекција која је у болници и по обављеним поступцима, а везаним за наведени догађај, јавност ће бити благовремено обавештена – рекли су за "Блиц" у Општој болници у Сремској Митровици.

Стравична прича унесрећене породице

Подсетимо, Марица Михајловић је цео случај о мучном порођају и смрти бебе изнела на свом Фејсбук профилу, по чему смо писали у више наврата. Прво је изнела детаље самог порођаја, а затим је најавила и да ће против болнице и лекара поднети тужбу.

Она и њен супруг Данијел Новаков укључили су се јутрос у програм "Јутро на Блиц" и изнели нове детаље своје стравичне приче.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: