Састојци:
- 1 кг јабука
- 1 л воде
- 80 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- цимет по укусу
Припрема:
- Јабуке оперите, ољуштите и извадите семенке и исеците на кришке, па их ставите у литар кипуће воде. Додајте шећер, ванилин шећер и цимет. Кувајте око 15 минута..
- Кад се мало прохлади, додајте половину лимуна исечену на колутиће, да би се задржао витамин Ц. Додајте и пар сувих шљива или брусница, ако волите, није обавезно.
- Савет: Очишћено, опрано и исечено воће кувајте увек у врелој заслађеној води да се не би распало приликом кувања.
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".