Састојци:

  • 1 кг јабука
  • 1 л воде
  • 80 г шећера
  • 2 кесице ванилин шећера
  • цимет по укусу

Фото: Схуттерсцтоцк

 

Припрема:

  •  Јабуке оперите, ољуштите и извадите семенке и исеците на кришке, па их ставите у литар кипуће воде. Додајте шећер, ванилин шећер и цимет. Кувајте око 15 минута..
  • Кад се мало прохлади, додајте половину лимуна исечену на колутиће, да би се задржао витамин Ц. Додајте и пар сувих шљива или брусница, ако волите, није обавезно.
  • Савет: Очишћено, опрано и исечено воће кувајте увек у врелој заслађеној води да се не би распало приликом кувања.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".