Sastojci:
- 1 kg jabuka
- 1 l vode
- 80 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- cimet po ukusu
![](/data/images/2024-01-23/87050_348932-shutterstock-1930413434-ls_ig.jpg?t=1706043025)
Foto: Shuttersctock
Priprema:
- Jabuke operite, oljuštite i izvadite semenke i isecite na kriške, pa ih stavite u litar kipuće vode. Dodajte šećer, vanilin šećer i cimet. Kuvajte oko 15 minuta..
- Kad se malo prohladi, dodajte polovinu limuna isečenu na kolutiće, da bi se zadržao vitamin C. Dodajte i par suvih šljiva ili brusnica, ako volite, nije obavezno.
- Savet: Očišćeno, oprano i isečeno voće kuvajte uvek u vreloj zaslađenoj vodi da se ne bi raspalo prilikom kuvanja.
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".