Како је саоштено, Министарство спољних послова указује на потпуну неоснованост тврдњи.

- Република Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те смо веома поносни на Уставом загарантовано право на слободно научно и уметничко стваралаштво. Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији. Желимо да подсетимо да је министар спољних послова Ивица Дачић Милошу Биковићу на Дан српске дипломатије 2019. године уручио повељу због изузетног личног доприноса у промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свету - саопштило је МСП Србије.

Подсетимо, Министарство иностраних послова Украјине на мрежи „X“ од 24. јануара 2024. године, а на вест да ће Милош Биковић да глуми у трећој сезони HBO серије „Бели лотус“, је објавило да је реч о „особи која подржава геноцид и крши међународно право“.

- Милош Биковић, српски глумац који подржава Русију од почетка инвазије у пуном обиму, сада ће играти у трећој сезони HBO-а Белог лотоса - објавило је Министарство на друштвеној мрежи Икс.

Објаву прати монтирани снимак Биковића у којем се преплићу његове филмске улоге и реплике из сценарија са његовим изјавама о Русији, али и награде које је добио од Москве и Србије.

- Питање које је овим путем упућено компанији HBO која је означена у објави кијевског Министарства гласи: „Да ли је у реду да радите са особом која подржава геноцид и крши међународно право“ - објавило је украјинско МСП.

Компанија је још раније најавила да ће у глумачкој постави треће сезоне бити Милош Биковић, српски глумац који је прослављен и у Русији.

БОНУС ВИДЕО: