Владимир Кецмановић на суђење је доведен из притвора, док је његова супруга Миљана дошла са слободе. 

Пред почетка суђења, када су Владимира увели у судницу, Миљана се расплакала, а и он када је сео на оптуженичку клупу. Кецмановић је неколико пута марамицом брисао сузе. 

Иза њега је у судници седео део оштећених родитеља. Није било никаквих добацивања, те је све протекло мирно. Супротно пракси, на суђење су дошла четири тужиоца.

Тужилац Никола Ускоковић затражио је да се са целог јавног претреса искључи јавност, ради заштите јавног реда и интереса малолетника. Бранилац Кецмановића Боривоје Боровић противио се томе, као и браниоци окривљених Ратка Ивановића и Немање Маринковића, из стрељање у којој је Коста учио да пуца. 

Боровић је истакао да нема ниједног законског разлога да се искључи јавност и суђење затвори, јер је Тужилаштво без разлога предложило да малолетна деца из Костиног разреда буду саслушана у судници. Како је рекао, одбрана за њих нема питања, и могу да се читају њихове изјаве, како се деца не би додатно траумирала. 

- Нема ниједног разлога да малолетници буду саслушавани. Парнички поступак је отворен за јавност, пуномоћници и оштећени су већ давали изјаве медијима, и то није сметало малолетницима. Јавност мора да буде обавештена о свему што се дешава у овом поступку и медији ће о овоме писати и извештавати, били у судници или не - рекао је Боровић. 

Окривљени Ратко Ивановић, власник стрељане, не чује добро, па има потешкоћа да прати суђење, како је рекао - у судници чује звук, али му је и поред тога што има слушни апарат све неразговетно. Тај проблем мора да се реши, како би он могао да слуша шта се око њега дешава, и како му не би било угрожено право на одбрану.

Тренутно је у току пауза да суд одлучи да ли ће са суђења искључити јавност. 

Када је судија одредио паузу, Владимиру Кецмановићу су дозволили да се загрли са женом. Она га је загрлила и поново се расплакала. 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".