Песма Евровизије ове године ће се одржати у Шведској, тачније у Малмеу. Полуфиналне вечери одржаће се 7. и 9. маја, а представиће се укупно 37 земаља.

Као и увек, директно у финале пласираће се Велика Британија, Француска, Шпанија, Немачка и Италија, као и домаћин, што је ове године Шведска.Преостале земље наступиће најпре у две полуфиналне вечери, а како је РТС саопштио, Србија ће наступити у првој половини првоог полуфинала 7. маја.

Осим Србије, те вечери ће своје песме представити још 14 представника, и то из Украјине, Пољске, Литванија, Хрватске, Ирске, Словеније, Финске, Португалије, Луксембурга, Аустралије, Азербејџана, Молдавије и са Кипра и Исланда.

У другом полуфиналу такмичиће се представници 16 земаља: Аустрије, Малте, Швајцарске, Грчке, Чешке, Албаније, Данске, Јерменије, Израела, Естоније, Грузије, Холандије, Норвешке, Летоније, Сан Марина и Белгије.

Ко ће представљати нашу земљу на Песми Евровизији, сазнаћемо 2. марта, када ће се одржати финале „Песме за Евровизију 2024“. Полуфиналне вечери биће 27. и 29. фебруара.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: