Он је у писаној изјави за Танјуг рекао да је Социјалистичка партија Србије изгубила једног од својих оснивача, једног од највећих људских величина и извор непресушне енергије.

Нагласио је да су они који су са њим имали привилегију да раде изгубили великог учитеља, и у послу, и у животу.

''Нарочито је била привилегија имати за пријатеља човека као што је био наш Мрка. Велики шмекер, симбол једног времена, очинска фигура за све нас млађе. Остајемо му вечно дужни да остваримо његове идеје и да градимо Србију најбоље што умемо и без одмора'', навео је Антић у изјави.

Милутин Мркоњић, некадашњи министар за инфраструктуру и саобраћај, почасни председник СПС и посланик те странке у Скупштини Србије преминуо је данас у 80. години на на Институту за кардиоваскуларне болести "Дедиње".

''Легенда, великог срца, саткан од емоције...''

Од Милутина Мркоњића се опростио и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић на друштвеним мрежама.

 

 

''Легенда,великог срца,саткан од емоције,грубе појаве,најнежније душе, светионик и оријентир,патриота,градитељ,социјалиста, шмекер,господин,љубитељ спорта,кафане, твоја псовка је била лековита, животна парола је била едукација. Наш други родитељ. Одлазиш у вечност.'', написао је Ружић.

''Милутин Мркоњић Мрка, градитељ...''

Некадашњем министру инфраструктуре је речи хвале упутио и садашњи минстар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић.

 

 

''Милутин Мркоњић Мрка, градитељ, најпознатији министар нашег ресора, подршка, пријатељ и београдски боем. Од њега смо сви само могли да научимо што нам је и несебично пружао. Кога год сам затекао у министарству које водим а да је радио још у периоду Милутина, за њега је имао само речи похвале и лепе успомене на период са њим, што довољно говори. Мрко, хвала ти на свему. Остаће дела и оно твоје познато - морамо пре рока! Вечна ти слава, почивај у миру.'', написао је Момировић.