Тело девојке пронађено је на обали језера у августу 2022.

Неколико дана раније отишла је са другарицама у парк да прослави Дан града и нестала.

Сада је постало познато ко је осумњичен за Машино убиство. Важно је напоменути да није умрла одмах: вероватно је могла бити спасена да је пронађена на време. Али на крају је девојчица умрла страшном смрћу. 

Машина пријатељица рекла је да не зна са ким је Маша била те вечери, али је напоменула да није имала баш добар однос са својим „пријатељима“ - они су јој се ругали.

- Маша је била веома љубазна, весела девојка, али су је њени такозвани пријатељи све време исмевали - рекла је девојка у разговору за РЕН ТВ.

Истовремено, саговорница је појаснила да Маша наводно није добијала никакве претње.

Фото: Друштвене мреже

 

На обали језера у истом парку 3. августа 2022. године пронађено је тело 16-годишње девојчице. Тело је показивало знаке насилне смрти. Органи реда почели су да утврђују околности убиства, истрага случаја је завршена 30. јануара 2024. године.

Како је објављено на Телеграм каналу Главне истражне управе Истражног комитета Русије за Краснојарску територију и Републику Хакасију, испоставило се да је осумњичени за убиство 16-годишње Маше 21-годишњи мештанин. 

Према истражитељима, те вечери се шетао језером у алкохолисаном стању и видео је девојку како седи на обали. Прилазећи јој, злочинац је више пута ударио каменом и песницом по глави. А онда је одвукао у жбуње и силовао.

Поред тога, убица је украо жртви телефон и сат, што је касније бацио у језеро, као и пасош и торбу, пише РЕН.ТВ.

Тада је убица покрио девојку одећом и засуо је земљом јер је мислио да је већ мртва. Касније се испоставило да се Маша угушила. 

Убица је са собом понео пасош и торбу жртве и задржао их код куће.

Истовремено, 21-годишњи убица је умешан у друге злочине почињене непосредно пре убиства 16-годишње Маше.

Тако је, према истражитељима, оптужени 14. јула 2022. године извршио крађу на градској плажи. Украо је четири мобилна телефона.

А 7. јула исте године, убица је напао 19-годишњу девојку на плажи у близини резервоара, покушавајући да је силује. Нападач је угледао незнанку на клупи, узео је камен и ударио је по глави. Као резултат тога, девојка је пала, али није изгубила свест и успела је да побегне.

(Ало)

БОНУС ВИДЕО: