Telo devojke pronađeno je na obali jezera u avgustu 2022.

Nekoliko dana ranije otišla je sa drugaricama u park da proslavi Dan grada i nestala.

Sada je postalo poznato ko je osumnjičen za Mašino ubistvo. Važno je napomenuti da nije umrla odmah: verovatno je mogla biti spasena da je pronađena na vreme. Ali na kraju je devojčica umrla strašnom smrću. 

Mašina prijateljica rekla je da ne zna sa kim je Maša bila te večeri, ali je napomenula da nije imala baš dobar odnos sa svojim „prijateljima“ - oni su joj se rugali.

- Maša je bila veoma ljubazna, vesela devojka, ali su je njeni takozvani prijatelji sve vreme ismevali - rekla je devojka u razgovoru za REN TV.

Istovremeno, sagovornica je pojasnila da Maša navodno nije dobijala nikakve pretnje.

Foto: Društvene mreže

 

Na obali jezera u istom parku 3. avgusta 2022. godine pronađeno je telo 16-godišnje devojčice. Telo je pokazivalo znake nasilne smrti. Organi reda počeli su da utvrđuju okolnosti ubistva, istraga slučaja je završena 30. januara 2024. godine.

Kako je objavljeno na Telegram kanalu Glavne istražne uprave Istražnog komiteta Rusije za Krasnojarsku teritoriju i Republiku Hakasiju, ispostavilo se da je osumnjičeni za ubistvo 16-godišnje Maše 21-godišnji meštanin. 

Prema istražiteljima, te večeri se šetao jezerom u alkoholisanom stanju i video je devojku kako sedi na obali. Prilazeći joj, zločinac je više puta udario kamenom i pesnicom po glavi. A onda je odvukao u žbunje i silovao.

Pored toga, ubica je ukrao žrtvi telefon i sat, što je kasnije bacio u jezero, kao i pasoš i torbu, piše REN.TV.

Tada je ubica pokrio devojku odećom i zasuo je zemljom jer je mislio da je već mrtva. Kasnije se ispostavilo da se Maša ugušila. 

Ubica je sa sobom poneo pasoš i torbu žrtve i zadržao ih kod kuće.

Istovremeno, 21-godišnji ubica je umešan u druge zločine počinjene neposredno pre ubistva 16-godišnje Maše.

Tako je, prema istražiteljima, optuženi 14. jula 2022. godine izvršio krađu na gradskoj plaži. Ukrao je četiri mobilna telefona.

A 7. jula iste godine, ubica je napao 19-godišnju devojku na plaži u blizini rezervoara, pokušavajući da je siluje. Napadač je ugledao neznanku na klupi, uzeo je kamen i udario je po glavi. Kao rezultat toga, devojka je pala, ali nije izgubila svest i uspela je da pobegne.

(Alo)

BONUS VIDEO: