Након што је вест о њеној смрти од рака грлића материце шокирала и збунила обожаваоце раније ове недеље, индијска глумица Пунам Панди признала је да су вести биле лажне, али и да је све урадила намерно.

Глумица се огласила у видеу на Инстаграму те открила како је иза њеног потеза била добра намера: да освести јавност о раку грлића материце.

- Жао ми је што сам вам нанела бол. Моја намера? Да шокирамо све. Шта је рак грлића материце. Да, лажирала сам своју смрт. Екстремно, знам, али сад одједном сви говоримо о раку грлића материце - рекла је Пунам, те поделила дужи текст о опасностима овог облика рака.

 

 

Покренула је и интернет страницу под називом poonampandeyislive.com с циљем подизања свести о болести. Ипак, наишла је на више критика него подршке.

- Ја сам преживела рак грлића материце. Страшно је претварати се да сте мртви како бисте људе упознали с вакцином против ХПВ-а. Примила сам вакцину као тинејџерка и ипак сам добила рак грлића материце у стадијуму 3 без икаквих симптома. Ова кампања била је такво непоштовање пацијената. Рак није шала. Вакцина не делује 100% - написала је љута пратитељка, а многи су се сложили да потез глумице више личи на "јефтино тражење пажње".

 

 

Иначе, вест о глумичиној "смрти" поделили су њени менаџери у петак ујутро. Тужне новости пренели су сви индијски, али и бројни светски медији.

БОНУС ВИДЕО: